Το κλειδί για την ευτυχία: Φίλοι ή οικογένεια;

Η απάντηση θα μας εκπλήξει!

Τις περισσότερες φορές ο χρόνος με την οικογένεια αφιερώνεται σε εργασίες του σπιτιού ή καθήκοντα και υποχρεώσεις. Περνάμε περισσότερο χρόνο με φίλους κάνοντας ευχάριστες δραστηριότητες από ότι με τα μέλη της οικογένειάς μας

Νιώθουμε περισσότερη χαρά και ευχαρίστηση όταν περνάμε χρόνο με φίλους αντί όταν βρισκόμαστε με μέλη της οικογένειας μας. Στην πραγματικότητα, το να είμαστε γύρω από τον σύντροφο ή την οικογένεια προβλέπει το μικρότερο ποσοστό ευτυχίας.

Αναπολώντας στιγμές χαράς και ευτυχίας με φίλους ή με οικογένεια, η πιο δημοφιλής απάντηση είναι οι στιγμές με τον/την ρομαντικό σύντροφο. Αυτές οι στιγμές περιλαμβάνουν δραστηριότητες κοινωνικοποίησης, στιγμές φαγητού και στιγμές χαλάρωσης. Ίδιες ευχάριστες δραστηριότητες τείνουμε να κάνουμε και με την παρέα φίλων!

Έτσι προκύπτει το ερώτημα, φίλοι ή οικογένεια;

Η μελέτη δεν διαπραγματεύεται την πυρηνική φύση της οικογένειας. Η ‘απλή παρουσία’ ενός συντρόφου ή των παιδιών παρουσιάζει σημαντικά επίπεδα ευτυχίας και ικανοποίησης.

Η μελέτη του ψυχολόγου N. Hudson του Τέξας παρουσιάζει μία αισιόδοξη οπτική της οικογένειας και προτείνει τη δημιουργία θετικών εμπειριών ως το κλειδί της ψυχικής απόλαυσης και ικανοποίησης.

Συμπέρασμα;  Είναι σημαντικό να δημιουργούμε ευκαιρίες για θετικές εμπειρίες με τα μέλη της οικογένειας, τα παιδιά ή τον/τη σύντροφο μας. Μέσα από θετικές εμπειρίες επέρχεται η συναισθηματική πληρότητα και η ψυχική ηρεμία.

Βαχαβιώλου Φλωρεντία

Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια

Share it

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ

Αναζήτηση διαθεσιμότητας

Στείλτε μας τα στοιχεία επικοινωνίας και για πια ημερομηνία ενδιαφέρεστε να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας για επιβεβαίωση

Ο ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία.